Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

tisdag 22 mars 2011

Idag

har det varit en konstig dag. Vaknade med en oro i kroppen, är inte säker på varför men det kändes som någon form av vägskäl vi får se, ännu har jag inget märkt. Superfint väder, vår, 12 grader varmt lite blåst. Vi tog en prommis som vanligt men under lunchen i stället, eftersom jag körde Kenneth till flyget. Han opereras i morgon och blev inlagd i dag. Lite lugnare em sedan iväg på yoga och där hade vi fullt hålligång idag.
Har anmält oss idag till yin yoga på fredag, ska bli kul. Ingegerd ville följa med och prova på hur det var.

Nu är det dags för jobb igen, och ja jag har naturligtvis stickat en bit till idag, Freja är hos Linus som vanligt när jag jobbar. Nya tag i morgon och så får jag veta hur det gått för Kenneth.

måndag 21 mars 2011

Liten vårkänsla

Infann det sig igår när vi var ut och gick, visst är det fint! när solen lyser in mellan träden.
Ja, nu är det snart definitivt - när helgen kommer har det hänt en del. Jag bör ha gjort klart mina två tentor, vintern är slut för sommartid inträder, lönen är här och Kenneth har opererat sig igen.
Mycket den här veckan!
Idag har vi i alla fall varit och träffat barnen, stora och små. Den minsta börjar också att bli stor 4 månader.



Och det otroliga har hänt, jag har efter hmmm 15? 20? år tagit fram gamla verktyg! Ja mina gamla  verktyg som jag knappt ens kom ihåg var dem var. Jag fick paket med posten idag, hade beställt garn. Ja så nu har jag börjat sticka!! Trodde faktiskt aldrig jag skulle göra det igen men det var kul. Problemet med mig är att när något är "kul" blir jag manisk, och jag hinner inte detta denna vecka. Men jag känner igen symtomen hitta något snabbt så jag slipper ta tag i det som är viktigt. I tid. 


Jag tror att jag kommer att ha träningsvärk i händerna i morgon. Det tog nog en timme innan jag kom ihåg hur man lägger upp maskorna och hur man sedan stickade ihop, runt snacka om kvantfysik.

Med alla våra promenader har jag också registrerat mig på en sida som tävlar om hur mycket man går. Det är tidningen MåBra och sidan heter MotioMera. I det senaste veckoresultatet har jag tillskansat mig en guldmedalj just idag. Lite kul att följa hur mycket man går och jämföra. Som betalande medlem har man också chans att vinna en tidningsprenumeration, produkter från Scholl bl.a.

Ja så här kan en vanlig måndag vara inte bara grå och tråkig utan även full med små vardagliga äventyr.  






söndag 20 mars 2011

Bier gästar Skavlan




Se och kommentera!

Lördag eller söndag! med filmtrailer

Ja så här mitt i natten är de nog mer söndag. Efter en något grå inledning blev det sol framåt dagen. Jag märkte inte så mycket av det förrän vi gick ut på prommis. Idag var det nämligen tvättstuga bokad! ja hmm vårstädning - i sovrummet. Jag ha alltså plockat ner sängen, ordagrant och tvättat allt. Det absolut tråkigaste är att vi inte kan lägga i sköljmedel i våra nya fina automatiska maskiner. Tvättmedel ja men inte sköljmedel.

Nåväl, när allt var tvättat och klart hamnade jag av en underlig anledning rakt ner i slutarbetet på konfliktkursen. Ja det lät väl bra, en kurs i konflikt, nej det behöver jag ingen. Är det något jag är bra på så är det att starta konflikter. Det här är motsatsen, att förebygga och förhålla sig i konflikter, mycket svårare.

Nu är det i stort sett färdigt i alla fall, ska skriva klart slutdiskussionen i morgon och sedan får jag nog ägna en vecka åt metod tentan. Suck så trist. Ska bli väldigt skönt att sova känner jag .

Dagen slutade i alla fall lite äventyrligt med en långpromenad på sena em. Så lång och ny att vi gick lite vilse. Hade en diskussion tidigare i veckan om det gick att gå vilse här på Gotland. Ja det gör det kan jag säga. Har försökt flera gånger faktiskt och idag blev jag t.o.m. lite orolig eftersom jag från början var säker på var jag var. Sen bara gick och gick jag med en del tempomusik och tappade helt riktningen. Ja ja jag hittade hem det blev inte så dramatiskt. Efter middag och ett långt samtal missade vi nästan hela körslaget. Därefter film ha ha det blev inte något som fastnade. En timme efter hade vi båda glömt både namn och handling. Så undvik The Tourist.

Kan dock rekommendera en annan film av mycket mycket högre kvalité. Susan Biers film, som Oskarsnominerats och vunnit pris. Hämnden med Mikael Persbrant. De är duktiga danskarna på dramatisk film och Susan Bier speciellt. Se den och återkom med kommentarer!