Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

torsdag 20 januari 2011

Ledig dag

Och nu är det min tur att ta bort resten av allt juligt. Men dagen började segt med ont i hela kroppen - träningsvärk! efter bara ett yoga pass? hemskt. En lång promenad på förmiddagen med Ingegerd mjukade upp mig lite och nu kommer Kenneth snart hem lite tidigare än normalt i dag, skönt.
För övrigt har det inte hunnits med mera ännu förutom ett mycket positivt mail från Lazaro kursansvarig. Han meddelade och kommenterade mitt senaste resultat för Ledarskap i arbetsliv och organisation. Mycket förvånande full pott VG i betyg. Varför har jag aldrig tänkt på tidigare att läsa pedagogik, det är ju jätteintressant. Och nu väntar nästa kurs som jag ser fram emot mycket av olika anledningar. Att hantera konflikter.

Nu tar jag mig tid igen

Dagarna räcker fortfarande inte till, vet inte vad som hänt riktigt har de blivit kortare kanske?
Schweiz var en upplevelse och riktigt skönt att komma iväg så där mitt i vintern, på något helt "vanligt" men ändå ovanligt. Ingen av oss har tidigare sett Geneve så det blev mycket upplevelser på våra många och långa promenader genom stan. Det var lite blandat väder de 2 första dagarna lite svalt och regn men sista dagen var jättefin när vi följde strandpromenaden och var nere i småbåtshamnen där svanar och andra fåglar samlades för att få lite bröd av folk.
Jättetur att Martin var ledig de här dagarna och guidade omkring oss hela tiden med stort tålamod. Vi var också med honom på saker som var hans vardag. Därigenom fick vi se lite mer "bakom kulisserna". Han är ju så duktig på språk, alltid lugn och trevlig och en jättemysig människa. Då har jag inte nämnt Maya som är en 4-åring med 200% procents energi, alltid glad och jätterolig när hon blandar alla de 3 språk hon kan i samma mening - fullständigt omöjligt att förstå ibland. Ibis fick vi inte träffa så mycket pga av att hon jobbade långa och sena dagar. Men vi blev bjudna på raclette hemma i deras lägenhet en kväll och då fick vi träffas ett par tim. Det är svårt att dela med sig av upplevelser så här men jag gör en liten bildkavalkad så är det lättare kanske.

Martin och Kenneth på
första kvällspromenaden

En klocka med blommor


Många antikvariat under stadsvandringen


Röda Korsets grundare Dunant.


trappan till katedralen St Peters


Martin står vid "lilla" porten


Utsikt över Geneve och sjön
uppifrån tornet - jag gick upp!


Maya håller igång Kenneth


på alla upptänkliga vis


FN stora entrén


Statyer vid Röda Korset


Kenneth vid UNICEF


Fontänen i sjön,
Kenneth och Martin på piren ut


Ostfondue!
Sista kvällen innan hemresa

Ja det var en del av de bilder jag tog. Ett par bra skor och pigga ben så hinner man se en del, jag fick inte med någon bild från när vi var och fikade i Frankrike men det har Kenneth tagit.  Planer på en ny resa finns om ett par år när Eva fyller år, hon vill ju fira där istället för här. Och det kommer definitivt att bli fler storstadsresor som vi diskuterat. Weekend i någon stor stad och bara se sig om äta gott, se någon teater eller musikal, jättegivande äventyr så det finns redan planer på nytt mål till hösten nu men då kommer det nog bli lite längre bort.

söndag 16 januari 2011

Nu är vi hemma igen!

Efter en lång resa, inte i tid dock men i upplevelser. Det blev myckt att se och mycket att uppleva. Och jag har helt glömt den lilla franska jag en gång lärde mig, eller gjorde jag inte det? Man lär sig inte så mycket när man skriker j-a gubbe åt franskläraren. Men det var då inte nu. Vi har idag vilat upp oss lite efter resan och betänkt vårt äventyr som var en present till Kenneth när han fyllde år men blev lika mycket en present till mig eftersom jag  fick följa med. Hmmm konstigt det där blev.
Nåväl efter en ganska händelserik jul/nyår åkte vi så då äntligen iväg i söndags kväll. Jag fick jobba lite x-tra inte bara till lördag morgon utan jag fick arbeta in 2 veckor på pluggandet också. Det blev en kick men lite stressigt. Hade inte packat en pryl eller tänkt tanken ens när kl var 13:30 på sön em - vi skulle åka 15:00. Nu ljuger jag vi hade faktiskt lämnat Freja på morgonen hos Irene i Vallstena. Det blev till slut innan natten inföll en chokladkaka och ett glas vin på Ibis hotell Arlanda.
Ibis Hotell

Tidigt på morgonen flög vi iväg. Det är så häftigt att flyta speciellt i starten när de gasar på. 2 och en halv timme senare stog vi på Swiss Airport, något varmare där och något svårare att förstå. Vi hittade till slut Martin  och fick lite ordning på saker och ting bl.a. en shuttle till hotellet.
Kenneth tiitar ut genom hotellfönster på berget Jura?

Utiskt från hotellet.
Nej nu är kl halv 2 på natten - igen! för vilken gång i ordningen. Fortsättnign följer jag orkar inte mer just nu.
god natt och sov gott