Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 5 mars 2011

Teater

Blev det i går kväll. Vi var och såg Allt eller inget. Riktigt roligt faktiskt. Inte så ofta man går på teater och det här var i gamla industrilokaler. Det fanns räksmörgås, snittar, vin, öl, kaffe i pausen om man ville ha, och inte var det jättedyrt heller. En rätt lång föreställning nästan 4 tim och stolarna var inte bekväma. Kul var det i alla fall och ja, titeln stämmer!

Idag har vi jagat runt lite på stan, städat och letat efter en bok åt mig, för pluggandet. Det vi skulle ha var boken, lite lasyr till ett par hyllor, och kika in på Bilcompaniet. Det slutade med ingen bok, lasyr hittade vi men hade hemma visade det sig, en ny vinkyl och lite annat smått och gott när vi ändå var i farten. Varför kan man inte följa planerna för!

Plusgrader i dag i alla fall, otroligt. Trodde inte den dagen skulle komma - redan. Nu blir det Freja prommis, sedan mat och iväg o jobba.

torsdag 3 mars 2011

Nya investeringar idag!

En prommenad ner på Adelsgatan var planerad idag, för synundersökning! Det var på tiden faktiskt. Har gått och dragit på det länge nu. 2500 kr senare har jag blivit med 2 par glasögon. Ett par progressiva och ett par terminalglas. Jag hoppas nu att det ska fungera och att jag inte ska lägga ifrån mig dem nu. Det var ju själva grundtanken faktiskt, att slippa ta av dem och glömma dem någonstans. Just nu ligger det glasögon överallt i lådor, fickor, väskor i alla möjliga styrkor.

Det gick ganska fort faktiskt men nu när jag hittade bilden på nätet blev jag tveksam, de såg bättre ut i affären. Mycket pengar om jag redan ångrat mig hmm..
När jag står där inne och ska göra klart affären hörs ett väldigt gnällande och pipande. Han bakom kassan säger "nej titta det är en hund som försöker komma in".
Behöver jag säga vems hund det var!! Ingegerd hade fullt sjå att hålla henne hon skulle in i affären och hämta mig. Snacka om jättebaby!!
Hon skulle gå en sväng med Freja medan jag gjorde undersökningen men det gick inte hon kom 100 m och sedan vände Freja helt om. Så försök att stjäla henne när hon står utanför affären. Det behövs inget koppel gissar jag, går jag in någonstans sitter hon som nitad utanför och väntar. Ingegerd sa att Freja försökt gå in på Vero Moda för att leta, de hade dörrarna öppna för det kom varor.
Så jag undrar Linus vad du har programmerat henne med för information, det är hos dig hon ska vilja stanna!!

Nya benvärmare

fick jag av Ingegerd. Hon stickade dem åt mig när jag letade efter ett par i affären. Tusen tack och jättesnällt. Jag hade kunnat göra själv men har inte stickat på snart 100 år! ja så gammal känner man sig ibland.
Igår 1 mars kändes det i luften att nu väntar snart en ny tid, varmare, soligare och mycket mera vår. Ska bli så skönt även om jag är säker på att vintern inte ger sig så lätt, än.
Våren är början på något nytt för de flesta som lever upp - inte jag. Uppskattar allt det nya efter en lång mörk vinter, värme, sol, fågelsång, långa dagar, att kunna gå ute på bar mark men något i mig sjunker som en sten, jag blir på dåligt humör, ifrågasätter allt, framför allt mig själv.
Det har varit ett par jobbiga veckor nu, mycket jobb, mycket plugg, mycket, mycket av allt framför allt dåligt humör. Jobbet känns väldigt negativt nu, det är många tråkiga kommentarer hela tiden, dålig respekt för varandra och gnälligt över lag.
Vi har ganska tungt nu p.g.a. olika ingredienser men det hjälper inte att hacka på varandra hela tiden. Det blir hemskt jobbigt speciellt när jag nu håller på och läser just konflikthantering. Det är så intressant och så mycket att lära sig och egentligen så lätt att hålla sig ifrån när det blir ekorrhjul och negativt.
Ja det påverkar mig i alla fall, förra helgen var jag en Hondjävul. Väldigt trött och väldigt mycket letande efter fel och brister på allt. Detta har följt med in i den här veckan och jag tappade helt klart tålamodet på jobbet när de började hacka igen. Talade om vad jag tyckte och tänkte och inte accepterade, sa att jag var trött på allt negativt som strömmade igenom detta hus och tog sedan kontakt med chefen om oordningen vilket vi har diskuterat under hela em på mötet.
Tacksam är jag ändå för min arbetsgrupp! och för dem som orkar med tråkiga mig när jag inte orkar med - mig!