Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

fredag 4 juni 2010

Fredag och långprommis


Solen skiner idag med men det blåser och är inte jättevarmt, om man inte sitter i solen i lä. Trots det tar vi en långprommenad och går nästan ända bort till vinodlingen här på ön. Vet inte riktigt hur långt det är men några km är det nog. På vägen gick vi förbi en storfamilj i andvärden. det var många barn och vuxna änder invid strandkanten.
Vi var ganska ensamma, inte så många bilar. Det märks att turistsäsongen inte kommit igång. Stugorna är märkligt tomma precis som många husvagnar på campingen.

Men Freja blev tillräckligt trött för att ligga och sova i solen hela em sen. Jag somnade själv i solen, i stolen. Det blev sent igår, eller tidigt i morse, kl springer iväg när Kenneth kommer hem - mitt i natten, då vi sitter och pratar ofta ett par tim innan kudden kallar. Och Freja blir bara tröttare och tröttare för varje dag vi är här, utan att vara uppe på nätterna, det händer saker för henne hela tiden att hålla reda på.
Igår höll "grannen" på med att sätta upp ett stand-by-tält. Detta måste hållas koll på, mycket folk som gick och tittade. Hon trivs verkligen här fast det egentligen inte händer så mycket. Märklig hund det där, just nu ligger hon och snarkar under bordet medan vi ser på Så ska det låta.

onsdag 2 juni 2010

Djupvik

fler bilder som jag gärna delar med mig av. Tänk vad billiga och enkla nöjen man kan hitta bara genom att stanna upp och se sig omkring en stund. Freja-prommisen gick bort till Djupvik i kväll







Ny dag, ny månad = sommar!


Visst är juni en sommarmånad? Solen skiner och jag är ledig, packar det som behövs för att åka iväg till vårt smultronställe. Egentligen är det bättre när vi åker ut ihop och njuter av den ro som finns, men varför sitta i stan när solen strålar och jag är ledig?

tisdag 1 juni 2010

Gröna träd och fågelsång!

visst är det något speciellt? I alla fall den här tiden på året. Uppehåll och några enstaka solstrimmor då hinner man klippa gräsmattan också. Trots att den eller de är mini i storlek behöver det vara lite torrt före klippning.

Vi har ändrat lite på straffen...

Bödelstaxa
År 1736


För halshuggning. 5 Daler
Särskilt för handens avhuggande. 2 Daler
Rådbråkande* och halshuggande o parterande och steglande
på tvenne eller flera pålar. 15 Daler
Halshuggande eller steglande på en eller flera pålar. 10 Daler
Halshuggande och missdåres brännande å båle. 10 Daler
Upphängande i galge. 8 Daler
Kåk och hudstrykande. 3 Daler
Fördrivande utur stad eller härad. 2 Daler
Knipande med tång, var gång. 2 Daler
Brännande i pannan eller rygg med stadens eller häradets
vapen för att visa att han var en missdådare. 2 Daler
Tungans avskärande. 2 Daler
Öronens avskärande. 2 Daler


Dessutom ålåg det bödeln eller bödelsknekten att prygla dårarna i dårhuset, men taxa härför är ej nämnd.
För spöslitningen vid pålen anlitades i regel icke bödeln utan en bödelsknekt från orten utförde detta, eller den länsmannen eller lagmannen utsåg härtill.

*Rådbråka=misshandla, krossa, tortera. Benen i kroppen slås sönder och av innan den dödsdömde halshuggs, därefter läggs kroppen på en stegel och huvudet hängs på en stör.

söndag 30 maj 2010




Fredag 28/5 2010!
Jag och Kenneth ska fortsätta festa. Men först ska vi "fördriva" dagen. Det blev Ikea Barkarby för mig, med Lena och Seved, medan Kenneth fick (som vanligt) se till att det kom in pengar. Han jobbade några timmar. Framåt kvällen tog vi in på Ibis i Kista för att putsa fjädrarna lite inför kvällen. Det blev taxi in till stan och mycket god mat och dryck på Hamburger Börs innan kvällens föreställning. Det var jättekul! och allt blev toppenbra. Nu hade vi inte så mycket energi kvar så det blev sova och iväg tidigt på morgon lördag. En bra helg helt enkelt, med många skratt, funderingar och lite ont i fötterna.






Så nu har vi varit i Sthlm och jag har blivit presenterad på Kenneths jobb. Eller om jag ska vara ärlig, jag presenterade mig noggrant själv.






Det blev alltihop väldigt roligt. Det började med att jag och Lena åkte upp i torsdags med båten, shoppade runt i Sthlm hela dagen. Shoppingbild från Drottninggatan. Det blev inte så mycket handlat för min del men ett varv på Hötorgshallen gav några påsar med torkad frukt. Ananas, mango och det bästa av allt Ingefära.


Framåt kvällningen kom vi så iväg ut till Vaxholms golfklubb, och Bogesund där festen skulle gå av stapeln. Vi trodde att det skulle bli ståndsmässig när vi såg slottet. Men nej det visade sig av vi skulle till vandrarhemmet en bit ifrån. Det blev fest är den korta versionen. Kall mat och levande musik. Vi dansade pratade och umgicks fram till småtimmarna. Ska erkännas att jag inte var klar i huvudet när vi intog frukost kl 09.00.


Tack Josefine!
Många tack, det blev perfekt. Speciellt skylten, jättefin.
Och boken med, så nu ska jag bara skaffa Anna Janssons och Babbens så är semestern helt klar.






Tillbaka på Gotland, lördag kväll i husvagnen, trötta och ... hmm trötta! Bara slappa och sova nu.