Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 17 juli 2010

Sommarens

första åsk och regnskur. Kom naturligtvis även i år på samma dag som grillfesten. Nu ska vi snart gå och fika allihop och efter ett kort uppehåll börjar det snart åska igen. Återkommer när det lugnat sig.

onsdag 14 juli 2010

Höst


är det snart, temperaturen har sjunkit! men inte luftfuktigheten den har ökat - och det känns. Regn i natt, hela asfalten blev lite våt innan det fräste bort igen. Kanske får vi också något av det som kommit ner på västkusten men, det är väl inte troligt. Är det något vi har lite av här är det åskväder. Jag är inte ledsen för det men regna någon gång kan det göra ändå, i alla fall på natten.

tisdag 13 juli 2010

Fortfarande - Varmt











har vi haft nu i 5 dagar. Som synes står termometern idag också på 32 grader, i söndags hade det uppmätts 33,7 grader i skuggan meddelade tidningen. Jag tror dem för det var varmt i söndags. Idag har det "känts" lite svalare, som sagt 32 grader. Och vi har här på Gotland ovanligt hög luftfuktighet 42%. Vilket gör att det känns som 10 grader varmare - enligt tidningen.

Så idag har det inte blivit så mycket annat än stillasittande och lyssnat på min ljudbok "Vad som än händer". Den handlar om vänskap och är en ganska typisk amerikansk roman, nästan i stil med Danielle Steel.
Freja håller på att smälta bort i värmen, hon ligger bara på golvet och hyperventilerar. Vill inte äta och dricker dåligt, här hemma blir det inte mycket bad heller.
Men vem klagar på värmen? den är snart borta och vi är tillbaka vid det normala.

söndag 11 juli 2010

Sista dagen


i husvagnen för den här semestern. Ca 30 grader något upp och något ner, varmt är det i alla fall. Men jag klagar inte - på något annat än mig själv. Som tog med alla kläder, handdukar mm till stan i tisdags innan sthlm-resan för tvätt. Vad badar man i då?? inga badkläder kvar, inga shorts endast en överdel till baddräkt, typiskt mig. Jag får roa mig med lite läsande i stället. Hade lite tur och fick 100 kr i presentcheck av chefen som sommarpresent så jag investerade bl.a. i Babbens nya bok.