Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

fredag 1 juli 2011

Utsikt från en semesterfirare!

Ja jag kallar min ledighet semester. Kenneth har semester även om de försöker få honom att jobba emellanåt och jag är lite ledig just nu. Hur firar man semester på bästa sätt?? Jag tror jag hittat svaret



Ryggläge i solen - ett av de första faktiskt - medan man njuter av SMHI´s felprognos. Det blev ett par sköna timmar med en bok i örat och på förmiddagen innan värsta värmen kommer. 
Efter lunch blev det en timme med en Thomas Johansson. Anses som en av de viktigaste inom svensk nöjesindustri, grundare av EMA Telstar, har en röst nästan exakt som Tomas Ledin. Dagens sommarpratare. Mycket intressant historia han berättade om Bob Marley, som han blev medbjuden till efter en spelning i Sthlm. Det lagades mat där när de kom och kryddningen var lite speciell. 

Så, efter lite magläge också i solen och dagens sommarpratare blev det dusch, disk och förberedelse för kaffe. Kenneth har suttit i telefonkonferens mest hela em så jag och Freja gick mot Klinte, bad honom komma efter när det var klart. Mycket trafik på vägen och stolliga chaufförer, när vi kom till Fröjel kyrka tog vi en kort vattenpaus och stannade till en stund.

Trött Freja vilar vid kyrkomuren!
Fröjel kyrka

Sedan fortsatte vi mot Klinte men vi kom inte så långt innan Kenneth kom efter. När vi kom tillbaka till campen kom det lite regn mot alla odds. Vi skulle börja grilla var tänkt!! Men det gick bra ändå eftersom vi har tagit med lilla parasollet har tak över grillen. Några droppars läckage men det gick bra. Idag blev det hamburgare från grillen, Charolais burgare som är de bästa här. Sedan har jag åter igen gjort en salsa eller vad  vi nu ska kalla det. Min nya piffiga grej som jag gillar skarpt. Någon som vill veta vad det är?
Dela olika ingredienser i små kuber, krydda på med det som smakar bäst och ät. Ex. Paprika, tomat, koriander (färsk), vitlök, rödlök, nektarin, färsk ingefära, purjolök, ja lite av vad man har hemma. sedan krydda med lite havssalt, pressa en lime eller citron över, några droppar olivolja, jag har också använt medelhavskrydda från Själsö. Jag tror man kan prova sig fram lite hur som med vad man tycker om eller har hemma, ett tips är också att använda färsk chili som jag glömde köpa och därför inte har med. Jag gillar detta      mycket och har det i stället för potatis eller annat tillbehör till rent kött av vilken sort som helst lax, kyckling, karréskivor eller vad man nu hittar på. Prova!!

Nu ska vi fortsätta kvällen med en film. Valet blev The King´s Speach.



måndag 27 juni 2011

Nu har vi

haft semester några dagar och det har  varit jätteskönt. För tillfället har SMHI utlovat sol resten av veckan härute  på kusten men tyvärr måste jag in och jobba ett par nätter. Vad gör man inte för att dra ut på semestern så gott som hela sommaren. Så nu ska jag in och jobba ett par nätter den här och nästa vecka, men just nu känns det som semester, med sol och mygg så det räcker.
Sol och mygg i en salig blandning
Idag har Kenneth jobbat ett par tim så vi var in i stan och jag tog en prommis under tiden med Freja och Ingegerd. Ikväll fick vi till en supergod grillad lax och för stunden slappar vi med Lotta på Liseberg. Det märkliga med semester är att ju mer vila man får/tar så blir man bara tröttare! Jag har inte sovit så mycket på väldigt länge som sista veckan. Kanske beror på allergi-medicinen? Fortsätt och njut i solen