Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 24 april 2010












Vårfixardag i Sandhamn. Jättekallt. Blåsigt. Vaknar av att det är fullt håll-i-gång här utanför. De började redan vid 08:00 fast det står 10:00 på lappen. Snabb frukost och Freja prommis sedan full fart. K fick det stora uppdraget att hjälpa till vid snickrandet av ny trapp till rutschkanan. Själv städade jag köket, inne och så småningom ute. Korvgrillning till lunch, det är alltid populärt. De har också tagit ner några träd i år. Flera har grävt ur för att göra grusbädd till vagnen.

Fulla farten hela dagen. K tog och oljade golvet utanför i periodpausen mellan DIF-HV71, i skrivande stund står det 1-1.







Fredag kväll, det är kallt. Första Freja prommisen i år, i Sandhamn. Stog en lastbil i backen upp till campingen. För tung last han kom inte upp i backen. Den är faktiskt ganska tvär, även om man inte ska svänga tvärt in på campingen. Nåväl de löste det genom att lasta av. Regn härute, det hade vi inte i stan - när vi åkte. Ny tv till husvagnen kräver att vi får till alla inställningar och förstår hur den här apparaten fungerar. Vi är experter på att skaffa nya apparater som vi måste lära oss fast varken K eller jag är intresserade av att lära oss mer teknik.

fredag 23 april 2010



Så här fint hade vi det i tisdags på vår vårpromenad i skogen, i ons och tors snöade det igen och var bara 1-3 grader varmt. Deprimerande men typiskt april. Under de år jag bott på Gotland har vi kunnat haft upp till 25 grader varmt just vid den här sista veckan i april eller i alla fall mycket varmare än det är nu. Förhoppningsvis blir det en bra sommar nu när inte vintern vill släppa taget riktigt.
Idag fredag blir det husvagnen, i morgon har vi vårfixardag i Sandhamn. Det kan nog bli lite att göra eftersom det nu är nya campingvärdar och det är inte gjort något i år, som tidigare år.
Vi får se hur många som kommer, de har ju lovat minusgrader nattetid. Det är inga problem när man har en varm vagn förståss. Återkommer om hur detta äventyr slutar i år.

söndag 18 april 2010




Vad händer i dag då? Faktiskt inte mycket alls, Kenneth åkt iväg på jobb igen efter 2 veckor, jag tänkte själv återgå till jobb i dag. Känns så där faktiskt, kanske inte konstigt när man varit ifrån så länge. Ett varmt bad kanske innan man ska iväg och så har Linus erbjudit sig att fixa mat - delvis. Ännu en bit kvar till vår, kallt och blåsigt, fortfarande askregn över vår del av världen.


Jag får väl pigga upp tillvaron med lite gamla bilder på en lycklig hund så länge här! Eller kanske en filmsnutt om jag klarar det.








Nu är vi på Gång!! Hämtar husvagnen för 2010 års säsong. Kul, det är första sommaren med nya vagnen. Den har stått jättebra under vintern torrt och i skydd för vädret.
I två dagar har vi varit i Sandhamn, svinkallt (ute - enligt mig), blåsigt och lite regn, eller har det månne varit aska. Enligt väderkartorna ligger jetströmmarna rakt över Gotland.
Kenneth har slitit hårt med att fixa "golvet", dragit ström och vi har fått vagnen på rätt plats. Nu väntar vi på väder och sen kommer förtältet snart också.
Var tvungen att få med årets första solnedgång också. Det finns oändliga variationer i färg och mönster när man ser ut över vattnet.