Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 29 januari 2011

Snart lördag

morgon och äntligen ledig. Det blev en körig vecka och just nu vill jag bara hem och sova.
De långa prommenaderna sista tiden har satt sina spår och jag har ont i höften igen. Det är så "ostadigt" att gå med dubbar på sulorna. Men snart är det februari och kanske förhoppningsvis är det sista vintermånaden. Jag är såååå trött på denna vinter.

Nästa helg tänker vi åka till O-hamn och hälsa på. Passa på att fira Robert bl.a. och utnyttja vår julklapp. Även om det bär emot lite nu att handla på IKEA. Vem vet Linus kanske också åker med. Han har ju fått renoverat i sin lägenhet så han hade lite behov av nytt från IKEA. Nu ska jag jobba vidare så att det blir lördag/ledig någon gång.

måndag 24 januari 2011

Ny dag - ny vecka och på helt rätt sida av året!

Nu har jag fått lite energi igen, jätteskönt. Jag hoppas det håller i sig. Måna långa prommenader sista veckan har det blivit så Freja är nöjd, men Kenneth fick fara iväg idag utan hej då som brukligt. Jag är ledsen för det. Prommenaden blev lite längre än jag hade tänkt. I morgon blir det jobb på morgonen istället, vi ska iväg och lära oss om en boende med mycket stort totalbehov av hjälp.
Freja du kan vara själv ett par timmar och det blir en långprommenad direkt när jag kommer hem - lovar.
Sen är det yoga igen. Men till nutid dvs idag. Har läst igenom 100 presentationer är lika med lika många portfolios på diskussionsforumet. Det är hur många som helst  när vi ska ta del av varandras arbeten varannan vecka.
Men det här med konflikthantering berör många har jag förstått och i den här kursen är det väldigt månge "äldre", dvs folk runt 50 som deltar. Intessant då är jag inte ensam om att vara lite vilsen på den punkten trots att jag numer räknas som vuxen.
Det intressanta är tycker jag att vi pratar en hel del om jag-perspektiv, vilket är en av de punkter jag tog upp i förra kursen redan och uppenbarligen fick bra respons på. Nu har jag tjuvstartat genom en egen privatkurs i ämnet för flera år sedan men det är oerhört intressant och avancerat. Dock en av de teorier som fakiskt rent krasst funger direkt och rätt använt totalt mosar de flesta orsaker till konflikter. Om man bortser från att det är människor som är inblandade.
Ikväll har vi - jag och Freja - varit hos Linus och kikat på omtapetseringen, det blev jättebra. I morgon ska jag och ungdomarna åka och storhandla efter yogan. Med andra ord kommer det säkert bli sushi i morgon till middag, det var längesen och jag längtar efter det nu.
Nu ska det snart bli sängen igen och så får jag återkomma en annan dag om och när det händer något i mitt liv.