Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 8 maj 2010




Är dessa bilder till någon ledtråd? Vi måste avkalka kaffebryggaren i husvagnen, den bubblar och bubblar och kaffetörsten ökar. Vad använder man som avkalkningsmedel? Det blev en stor fråga, det finns färdiga medel i affären, men dock inte det "rätta". En omfattande diskussion om vilket naturligt medel som var bäst. Jag kan säga att det inte är helt lätt att läsa sig till på varorna. Eller utan glasögon!
Nåväl en påse citronsyra blev lösningen och just nu pågår det en rengöring av bryggaren, men vi kokade kaffet först.
Ett tips var:
- Häll i 1 dl ättika 24% och 6 dl vatten
- Kör igenom hälften av blandningen
- Stäng av i 10 min och låt verka
- Kör igenom resten av blandningen
- Brygg sedan med rent vatten 3-4 ggr
Fungerar också i vattenkokare, perkulator. Koka blandningen 2 ggr med ca 15 min mellanrum. Koka sedan med rent vatten 3-4 ggr.
Nu är det hockey Ita-Can, och dags för Freja-prommis. Inte lika kul eftersom det regnar och är kallt i dag med. Men en prommis på stranden ska vi ha ändå.



fredag 7 maj 2010


Nu har det gått drygt 1 vecka sedan. Det har varit full fart, började jobba igen förra helgen, det gick ganska bra trots allt. Sedan har vi börjat nytt schema i veckan så jag fick många dagar på varann och ett möte. Som i vanlig ordning inte var så kul. Jag insåg att med nya schemat kommer jag att få nygamla arb.kamrater som hmm troligtvis kommer att strula till det mesta. Suck säger jag bara. De började direkt på mötet med sitt gnäll. Enda positiva är att jag jobbar direkt ihop med grabbarna numer, ingen som påpekat att vi lagt schemat så med avsikt.

Det är fredag och vi är i Sandham naturligtvis, har precis kommit hit, det var kallt, blåsigt och inte alls skönt när vi kom, nu har vi fått upp värmen och kaffet kokt, whiskyn upphälld och Aftonbladet för K och Klick för mig. Så rutinerna håller i sig. Visst ja glömde kanelsnurrorna - de var också med. Freja är med, ligger på sin puff i förtältet och vägrar komma in.

Jag har samlat på mig lite bilder som jag tänkte lägge med men upptäckte att jag plockat ur dem och lagt på den externa hårddisken som står hemma.
Josefine messade just att hon ska köra till Kalmar, ta det lugnt!!!