Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

tisdag 22 februari 2011

Yin Yoga

Idag  blev det Yin Yoga träning med Jennie. Vilket jag verkligen behövde!! Visste inte det men jag har känt att något inte blivit rätt på länge, jag har bara ont i kroppen och då speciellt i musklerna från sittbenen/höften ner genom låren. Idag hittade jag dem - musklerna. Tack vare en mycket långsam yoga form där jag fick kunde känna mig fram och andas mig in i positionen. Så nu vet jag, det måste tränas - ofta - för mina muskler och senor är för korta de räcker inte till och det gör lika ont varje gång. Tar jag mig tid att hitta dem så släpper det. Jätteskönt och avstressande. Mycket bra komplement! Dessvärre blev jag inte lika varm och det behövs nu med -14 ute snart sagt dygner runt. Nu är det dags att jobba god natt.



måndag 21 februari 2011

Nu är snart månad två

på det nya året slut. Det går otroligt fort, bortsett från en sak - den här vintern tar aldrig slut. Sista veckan har det pendlat mellan -8 till -15 dygnet runt. Jag fryser konstant och är mer än lovligt trött på hala gator och isiga bilar mm. Men vi går troget våra 2-timmars prommisar var dag, det börjar bli en vana nu efter några veckor. Freja älskar det där men å andra sidan är hon ju inte riktigt normal heller, även om hon har sina ljusa sidor, och då pratar jag inte om pälsen.
För första gången sedan jag flyttade hit är det en vinter så att det blir is på Östersjön!! Jag har tidigare bara fått se bilder på ett fruset vatten men nu ser jag att det kan bli sanning.
Idag gick utflykten ner på stan, vi flanerade på Adelsgatan och fönstershoppade. Ingegerd skulle beställa tid för synkontroll och tyckte jag skulle gå med så nu är det gjort. Synkontroll nästa vecka, vilket behövs. Ska se om det kan bli glasögon som sitter där hela tiden på näsan, progressiva gärna med solskydd. Men men vi får se. Just nu är det livsfarligt när jag kliver omkring med läsglasögon i trappor mm. Och jag måste hela tiden ha med ett par i fickan vilket jag tänkte slippa med att ha dem sitta på näsan jämt.
Det blev en sväng in på Indiska också, och naturligtvis en kvällstidning, det är ju måndag och kryssbilaga.
En liten utsiktsbild hann vi med också där man kan ana det isiga vattnet.




och Nej vi har inte slagit henne, hon klättrade först på muren och var glad,  men är inteöverens med att behöva stå modell. Lite sortering av gamla tidningar och bokhyllan har vi också hunnit med och pluggande, naturligtvis, tycker inte jag gör annat men ändå blir det inget.  Ny vinlåda kommer i veckan - ska bli spännande att se vad det blir den här gången. Förra gången var det en del chilenskt vin med och om dem tyckte jag så där bara.
Dags att avsluta för dagen, ska snart i säng så jag orkar, vi går kl 10 i morgon igen. Måste få ihop steg eftersom jag gått med i en nätklubb som heter MotioMera, tävling i steg. Måste orka få ihop minst 10 till 12 tusen steg per dag. Vilket inte är så lätt med en dålig höft. Ses igen hej då!!