Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

lördag 12 maj 2012

Sandhamn

Ledig helg, första vid husvagnen. Det har inte varit helt lätt. Först höll det på att spricka pga jobb, sen blåste det halv storm så tältet blåste upp över taket en gång, fästena till vagnen hittade vi inte, tältspännaren - borta, jag glömde gardinerna i stan. Många små hinder på vägen men nu är det klart.   Då har jag inte ens nämnt hockeyn!
Lite fint i förtältet har jag ordnat med fin duk på bordet. Någon som känner till konstnären? Går att se på en av bilderna. 

                     

I förbigående kan jag nämna att det också  blev/var rätt kallt, blåsigt och regnigt.
Kanske det var just därför värmen gick sönder i vagnen?
Så mycket för en ledig helg, vem bjöd in Murphy?

torsdag 10 maj 2012

Maj, sköna maj!

Såg just att det var längesen - igen! och jag har massor att dela med mig av och ändå inte. I helgen blir det Sandhamn för första gången i vår! Vi ska "flytta" in i husvagnen. Vädret är på och av men vad gör det. Kenneth  har jobbat färdigt den här veckan - undrar hur? eftersom han fick fem hela dagar på sig och trodde inte han skulle hinna. Jag hoppas han kan känna sig lite ledig i helgen.

Det finns inget där ute, alla dynor, grill, stolar mm står hemma och vi kan inte få med allt. Men vad gör det vi tar det viktiga - TV'n (SV-Ryssland fredag kväll), lakan och vindunken - ja, ja Freja med men sen räcker det väl?

Jag har så många små projekt på gång just nu, måste göra färdigt Pippi-tröjan till Elli först, jättekul att göra den. Någon mer som vill ha? jag gör en till mig själv tror jag - kanske. Ska göra slut på rester genom att göra små tomtar, blommor, svampar mm sticka, virka alltså. Den gravade laxen blev jättebra, osten jag gjorde med. Knäckebrödet inte det bästa men jag gör nytt, Världens enklaste. Jag delar med mig av dem här recepten i ett senare inlägg tror jag. Det är en vecka sedan vi var i Arbrå och det känns som evigheter sen. Hur kan det vara så?

Idag har jag pratat lite med Linus, han är så ambivalent. Håller på att planera sitt liv på bästa sätt och har inte riktigt hittat rätt karta än. På sitt vis en underbar känsla, eller tid i livet, men jobbig. Han har så många idéer och vill få allt klart över en dag. Sen Linus flyttade hemifrån har vi nog fått lite bättre kontakt och en distans som är självklar när barn blir vuxna. Och jag kan klart se nu vem han brås på. Ja, han är lik Roger väldigt mycket, men  han är väldigt lik mig - till sättet. Jag har aldrig sett det så tydligt tidigare som nu. Fascinerande tycker jag. Och naturligtvis är jag väldigt stolt över båda två. Och över att jag lyckats! Som mamma, att forma två individer som vågar prova sig fram i livet och stå för sig själva och som har en känsla och medmänsklighet både för sig själv och andra och en nyfikenhet på vad livet erbjuder. Precis det jag ville förmedla som förälder. Älskar er båda!