Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

torsdag 20 oktober 2011

Ännu en vecka över

Ja, i min värld börjar ju helgen ofta på torsdagen. Vilket känns ganska skönt eftersom den riktiga helgen blir en aning längre på det viset. Den här veckan har varit galen på ett sätt eller det började lite förra helgen med allt runt husvagnen. Sen blev Kenneth förkyld när vi var klara och i måndags var det tvättstuga hela förmiddagen. Började vid 7 på morgonen och slutade vid halv två. Men nu är det gjort, alla sängkläder och vanliga kläder, handdukar mm från husvagnen. Det tar tid när man tvättar sängkläder eftersom det är så skrymmande och det är väldigt skönt att kunna gå bort till tvättstugan och använda den jättestora maskinen. Det tar ännu längre tid att torka kuddar och täcken. Men som sagt det är gjort. Efter det blev det en långpromenad på ett par timmar. Den här gången följde John med. Han har frågat så många gånger men det har alltid kommit något emellan. Först gick vi ner och hämtade honom och han bjöd på en kopp kaffe innan vi travade iväg.
Tisdag samma sak, en långpromenad på tre timmar och John följde med igen. Ganska blåsigt och höstligt men det blev en tur genom stan ner på hamnen och tillbaks igen. Väldigt trött på kvällen men då var det dags att jobba. T.o.m. Freja får lite ont i benen efter våra promenader. Gissar att hon har lite artros.
X-tra jobb på onsdag och lite på avstånd grattande av Kenneth eftersom han var i Stockholm. Idag torsdag känner jag mig trött, irriterad och på ett mindre glatt humör.
Mycket tråkigheter under veckan nyhetsmässigt. En fruktansvärd olycka när ett barn blir mördat kanske av andra barn. Fortsatt tjatande om Juholt mm. Vi har verkligen för lite att göra i det här landet och det händer för lite som vi bryr oss om när vi  håller på och tjatar om sånt här. Ett riktigt tråkigt inslag av Janne Josefsson  i Uppdrag granskning, där han jagade grundaren till glada Hudik-teatern Pär Johansson.
Ett riktigt tråkigt jobb du gjorde där Josefsson!! Jag hoppas verkligen du är ren som snö själv men skulle inte tro det.
Lite strö prat med Josefine och Linus. Måste ta mig i kragen och åka över till O-hamn någon dag. Nattlig runda med Freja så är de snart dags för sängen, äntligen!! Ja, visst ja Kenneth kommer hem då blir det en whiskey och lite paket öppnande. Hoppas det är ok med den presenten! Ny dag i morgon och snart vinter helt. Det är ju bara en vecka sommartid kvar.

söndag 16 oktober 2011

Ny vecka

 ja det kanske t.o.m. är ny månad sen sist, vad  vet jag. Det hinner gå lång tid ibland mellan inläggen här. Nåväl en kort resume. Det har varit underbart väder den sista veckan kanske de två sista veckorna. Ja vi har haft lite regn och en väldig blåst men sol! Jag älskar ju hösten normalt och nu har det faktiskt börjat gulna och bli hela palettens alla möjliga färger ute, det är så fint när solen skiner.

Sedan jag var här sist har jag hunnit med att ligga sjuk, jobba, plocka svamp, promenera, shoppa, ja en hel massa saker. Då nämnde jag aldrig städat ur förråd, tvättat fönster, bytt gardiner och möblerat om. Ibland hinner man mer än man tror det är bara att börja i någon ände.
Lite tungt har det varit med promenaderna eftersom jag ännu har svårt med andningen, som vanligt vid förkylning men vi travar på så gott det går. Cykeln gick sönder så det fanns inte mycket val. Väldigt tröttsamt att jobba i veckan men så är det nog när man inte mår 100%. Så jag har sovit en hel del, sorterat och städat ur förrådet här utanför och börjat med det vid garaget. Bytt gardiner i vardagsrummet och satt upp ny belysning. Jag gillar de här nya belysningarna som man kan "gömma", det lyser men det går inte att se någon lampa. Jag har köpt LED-lister och satt ovanpå fönsterlisten. Det blev bra men tyvärr ger LED-belysning lite kallt och hårt ljussken. Resultat = byte av gardiner och ommöblering i vardagsrummet, fönsterpust och ommöblering i x-tra rummet. Sedan följde vi med en jobbarkompis ut och plockade svamp. Det gick jättebra en kort stund, sen hörde jag Ingegerd svära och springa. Hon hade plockat i ett jordgetingbo! och Freja passade på att hjälpa till och körde ner nosen i hålet. De sprang båda åt varsitt håll och jag sprang åt mitt håll. Jag är livrädd för jordgetingar och har dessutom aldrig med mig antihistaminerna mot allergi. Oförsvarligt! Nåväl de var slöa så jag klarade mig men Freja kliade sig på nosen en del och Ingegerd fick ett antal stick och dagen efter blev hon sjuk. Samband? vet inte men knappast någon tillfällighet. I alla fulla fall fick vi en liten skörd som jag nu torkar på vardagsrumsbordet.

Röd gul trumpetsvamp

Mitt i värsta blåsvädret tog vi en tripp - med fikakorg - upp på Högklint för en promenad. Väldigt skönt när det blåser som värst, det rensar bokstavligt talat ur hjärnan. 
Utsikt från Högklint mot O-hamn

Freja "fikar" tuggar på ben

Utsikt in mot stan 1

Utsikt in mot stan 2

Det är svårt att beskriva denna promenad som helst måste upplevas och är som mest ultimat på hösten enligt mig. Vi beskådade också Rövar Liljas håla som numer inte finns kvar knappt eftersom den har rasat ner. 

Mot Rövar Liljas håla på Högklint

Resterna av densamma

Vidare blev det en dag på stan, med oplanerad shopping. Förutom Högklint och svamp skogen så var det här en höjdardag för Freja. Hon älskar verkligen vår utflykter, speciellt när vi hittar på något nytt. Det är också så skönt att vandra runt i inner stan den här tiden eftersom allt är så lugnt. Vi gick i alla fall Hästgatan upp och förbi osterian, var ju tvungen att gå in där! Och som vanligt Freja tänkte bryta sig in med. Hon lockades nog av lukten tror jag. Det luktar hmm shit. Jag brukar tänka på Egon när jag är där och hans  danska Havarti. Jag fick i alla fall tag i en perfekt mogen fransk Brie och en super god spansk blåmögelost, sedan hittade jag små mini-salami som kryddats med parmesan och/eller örter - supergoda. Freja gillade med! Får inte glömma det goda Levain-brödet med från Labans kvarn. Turen gick vidare till La Vie och jag fick tag i ett par små pajformar och lotus blommor för värmeljus, sist men inte minst var vi förbi bolaget och fick tag i årets Blossa glögg Arabica. 
Shoppingresultatet

Mini-salami
Som avslutning på den här veckan var vi till Sandhamn och hämtade husvagnen, det blir alltid lite pyssel då för att fixa till trä-golvet, el mm. Den här gången upptäckte vi att det fanns hyresgäster i gasluckan. Och de hade haft en brak-fest, på disksvampar mm allt med skumgummi. Det blev att tömma hela lådan och gissa vad mycket grejer det fanns där. Suck, hoppas bara det inte tuggat på någon slang också. Hela denna kasse i förgrunden och en till blev sopor när vi var klara. För övrigt gick allt fort och bra eftersom vi skulle ta med vagnen till stan. Väl i stan hade vi god nytta av cykelkärran när vi tömde på alla grejer. Smidigt faktiskt. Besiktningen gick inte bra, men det får vara han står nu uppställd i maskinhallen i Alva så det problemet får vi ta i vår. Måste ju ta hand om bilen i stället som också fick en tvåa på dåliga spindelleder.  Freja blev så orolig av vårt städande att hon kastade sig in i buren i stället så fort vi öppnade, man vet aldrig när det städas  det kanske inte bara är rått-skit de tar bort. Nästa vecka kanske blir lika spännande ; ). 

Avfärd från årets husvagns säsong!
Freja valde buren istället