Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

tisdag 30 augusti 2011

Trött, och trött igen!!

Semester i all ära men något är fel när man är tröttare efter semestern än före. För det har väl inget att göra med hur mycket man jobbar. Det jag skulle behöva mest just nu är några riktigt sköna LEDIGA varma soliga septemberdagar och bara vara. Men men jag jobbar mycket och måste det resan behöver mer pengar, och jag har börjat plugga igen. Den här gången läser jag vidare på pedagogiken det var roligt.
Appropå resan ja, nu har vi då äntligen bokat flyg och hotell, det var inte lätt. Visumet är klart skickat och betalt, det enda som inte är bokat än är Freja och hon kommer inte att tycka om de här nya idéerna. Vi ska i alla fall åka iväg och prova lite julshopping, helst också se lite hockey på Madison Square Garden i New York.
Jag ska försöka komma över min höjdrädsla och fara upp i Empire State Building, vi får se. Det finns sååå mycket jag vill se så det hinner vi inte om vi flyttar dit. Det viktigaste är ändå få en chans att se hockeyn och bara vara turist i en stor stad.

Med en svensk storstjärna som målvakt i New York Rangers är vårt intresse för att se NHL-hockey under New York-resan större än på länge. Men allt är inte Henrik Lundqvist och Rangers. Det finns tre NHL-lag att välja på.



World Trade Center Site – ett otäckt måste

World Trade Center Site
Utsikt från World Financial Center mot Ground Zero, eller World Trade Center Site.

Ja ja det är ännu långt innan det är dags. Idag har jag och grabbarna, som nu var utökade till tre, och handlade för den här månaden. Åska och regn avslutade den handeln och jag hade inga idéer angående mat men hittade då på denna konstellation, och det blev jättegott:
Recept:
Lägg lite ruccola på en tallrik, stänk över lite olja, citronolja passade bra
Stekt ost med bönor och ruccola
Fräs sedan morotsslantar, jag tog lila morot, vaxbönor, gröna bönor med några vitlöksklyftor, hackad färsk chili, purjolök. Stek sedan lite ost, finns att köpa i butik stekost nästan som halloumi. Lägg osten på ruccolan och strö över grönsakerna stänkt lite mer olja på, havssalt. Det blev jätte bra och rekommenderas.
Har provat ett annat recept förra veckan som också blev superbra, öppen parmalasagne, återkommer till den vid ett annat tillfälle, nu måste jag sova God Natt