Mycket välkommen!

Välkommen till min blogg. Kommentera gärna! Kom gärna med tips!

torsdag 16 juni 2011

Lyktor

Ja, jag måste ju också visa en bild på mina fina lyktor. Jag har inte några ljus i ännu eftersom jag tar det som anledning att åka till IKEA vid tillfälle, men de kommer att bli fina sen. Och jag är glad för dem!

Lyktor som jag fått av Josefine och Robert!


Idag har det varit en galen dag. Skolavslutning för många med regn på fm, efter lunch klarnade det upp och vi tog den sedvanliga långpromenaden, som idag blev ett litet äventyr - igen. Vi tog en ny väg för vi skulle gå förbi Maxi, efter en del framåt och bakåt hade vi hamnat ute på Dalhems-vägen. Inte jättelångt från stan men lite längre än vi hade tänkt. De hade en liten marknad vid Maxi idag, där de sålde örter, Gotländska produkter. Själv köpte jag rabarber, 5-min sill och lite annat som behövs för bakning. Så väl hemkommen blev det pajbak, bullbak och sillinläggningar, och in emellan jästid, ugnstid mm blev det städning. Avfrostat frysen - äntligen. Fick Ica´s Buffe i går och med den lite idéer, så det blev en rabarberpaj med nöttäcke och whisky- lingonsill. En test också på Ramslöks-sill. Tajming kan man säga eftersom frysen blev dubbelt så stor!! Konstig konsekvens. Nej, jag har inte lagt sillen i frysen men bullarna.


Whisky-lingonsill och ramslökssill.
Linus har varit förbi en sväng också och lämnat tillbaks min cykel. Han lånade den igår när han skulle på invigning av Rosengården, en restaurang nere på Stora Torget med inbjudna gäster och mingel. 
Han berättade om sitt första möte med ostron som troligtvis inte skulle bli ett andra försök. Sen fick han en flaska vin och gick hem. Det är Linus!


Krukan

Nu äntligen har jag tagit några bilder på min kruka! som jag fick i present av min man. Jag tycker den är så fin och har nu fått till min "lilla" kryddodling mm utanför dörren. Det är riktigt roligt faktiskt och jag har i veckan varit och tittat på en ny Magnolia och vindruvor, tänkte jag skulle passa jättebra utanför köksfönstret. I odlingen är det förutom penséer och tagetes en tomat, en paprika, en gul chili, timjan, mynta, basilika, rosmarin, dragon tror jag - har glömt ett par namn men de smakar bra. längs fram ännu inte ordentligt i jord är min Ramslök. Gotländs vildlök, otroligt god och växer vilt i trädgården. Det var därför jag köpte den för att sätta ner den någonstans var som helst. Mild vitlökssmak och passar till kalla såser, kryddsmör, soppa etc. Jag fick en hel påse av en jobbarkompis nu när den växte som bäst och jag kan säga det här är rent guld. Växer vilt över ön men i affären tar de  65kr för ett litet knippe. Makalöst!! Sedan finns det en annan vildlök som heter kajp. Underbar att göra soppa på. Jag gjorde det en dag till Kenneth och han hade aldrig tidigare smakat sa han? Men han gillade den också. Lika dyr den och lika vildvuxen här. Påminner lite om en mini-purjo till utseendet.
Som sagt här är min nuvarande lilla odling.

Mini-odlingen!

Krukan jag fick

söndag 12 juni 2011

Söndag och Pingstdagen!

Numera glömmer man nästan bort Pingsten bara för att vi inte längre firar den som en storhelg. Mycket beror också på att de tog bort annandagen som röd dag. Det har i alla fall varit fint väder hela helgen här, förutom i natt då det regnade. Men vi har nog inte fått så mycket som många andra och inte särskilt mycket åska heller. jag har bara hört den avlägset.
Det är också bröllopsdag för mor och far idag, men jag kan inte lägga upp någon bild eftersom jag sitter i husvagnen och inte har bilder på min interna hårddisk. Men jag kan gratulera i alla fall.
Igår blev det lite samkväm härute, vi satt några stycken  och pratade och drack till sent, men hann i säng innan regnet kom. Nu ska vi försöka städa undan här lite och åka in till stan.

Tors kväll och helgen börjar så smått - för oss!

En kort vecka, men de behöver inte vara längre tycker jag. I måndags var vi på långpromenad ordentligt i värmen. Tog cyklarna med och varvade lite eftersom det var så varmt och Freja orkar inte springa så långt då. Fick börja med att åka och köpa koppel, hade glömt hennes i husvagnen. Sen blev det strandpromenaden med bad och vidare till Botaniska där vi strosade runt ganska länge. Vidare ner till hamnen och glassbaren, Guteglass den här gången. En sorbetblandning och kaffe satt som en smäck, Freja gillade min Lime sorbet också. Sedan var det bara att försöka ta sig upp igen för alla backar. Några stop till blev det men efter drygt 4 tim var vi hemma igen, helt slut. Linus valde att gå ut och festa i Tallunden så Freja följde med till jobbet, och det var längesen. När morgonen äntligen kom var hon verkligen supertrött, somnade på väg in i vardagsrummet och sov till kvällen! Tur att hon inte behövde jobba en natt till.